Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Ibolya Vendégházak
Cím: 3388 Poroszló, Széchenyi u. 17.Email: paterne.ibolya@t-online.hu
Telefon: 0630-232-5255,0630-950-2833Gps: 47.6470773 , 20.6476398

Bemutatkozás

Poroszló a Tisza jobb partjának õsi községe. Már Anonymus említést tesz arról, hogy Árpád honfoglaló seregei itt táboroztak a település földvára alatt. A régi idõben királyi sólerakóhely volt itt.
A török idõkben elpusztult a község bencés monostora, amit valószínûleg még a Gyula-nemzetség alapított 1209 táján. A monostor pusztulásakor elbontották az Árpád-korabeli templomot is.
Poroszló legnagyobb földbirtokosa 1869 és 1944 között a Graefl család volt, akik gróf Széchenyi István hívására Németországból érkeztek Magyarországra a Lánchíd építésekor. 1872-ben épült tornyos kastélyuk ma is Poroszló egyik legszebb ékessége.
A településen több mûemlék jellegû népi lakóház látható. Közülük az egyiket Tájháznak alakították ki, benne a település múltját bemutató kiállítás látható.
Poroszló szabad strandja közel 1500 embernek nyújt pihenési, szórakozási lehetõséget. Itt a strandoláson kívül lehetõség van kajak-kenu bérlésére is A csónakkikötõkbõl szakképzett túravezetõkkel mehetünk a feledhetetlen élményt nyújtó csónaktúrákra, ahol megcsodálhatjuk a Tisza-tó természeti szépségeit. Ne hagyja ki a Tisza-tavi Vízi Sétányt: a víz fölött 1500 m hosszan kiépített palló-út vezet, melyhez madárvárták, pihenõsziget és megfigyelõ torony csatlakoznak. Információs és érdekességeket bemutató táblák segítik a tájékozódást. Az útvonal és a hajó babakocsival és kerekes székkel történõ közlekedésre alkalmas.
A település másik látványossága a Tiszavalki-öbölben található madárrezervátum csak kísérõvel látogatható. A Hortobágyi Nemzeti Parkhoz tartozó, 2500 hektárnyi természetvédelmi terület a nemzetközileg elismert vízimadár-élõhelyek sorába tartozik.
Az M3-as autópályáról Füzesabonynál letérve a 33-as úton közelíthetõ meg Poroszló. A Füzesabony-Debrecen vonalon vasútállomása van a településnek.

Ibolya 1 - a nyaraló két apartmanos hosszúház nagy kerttel, sütögetõvel, terasszal, valamint 3 kocsi is befér a fedett terasz alá, - az elsõ apartman 4 személyes, 2 hálós teljesen felszerelt konyhával, fürdõvel, wc-vel. - a második apartman egy szobás 3 ágyas, nagy nappalival, ahol kihúzhatós kanapén még két személy kényelmesen elfér, itt is felszerelt konyha van, zuhanyzóval, wc-vel.
Mindkét részen van klíma, Tv, hûtõ, mikro, kávéfõzõ, ágynemû. Poroszló nyaraló övezetében található a tó partján, közel a kikötõhöz, strandhoz, boltokhoz.

Ibolya2 - oszlopos, zsalugáteres, 108 éves parasztház a központban egy csendes utcában található, melyben teljesen felszerelt konyha, fürdõ, nappali, 2 hálószoba (melyekben 2-2 személy fér el) szolgálja a vendégek kényelmét. - a melléképület egy 4 személyes apartman külön konyhával, fürdõvel, wc-vel, az apartman elõtt nagy terasz található, ahová szép napokon ki lehet ülni. - a kertben sütögetõ és kocsi beálló is található és a ház végében még egy terasz is ki lett alakítva, innen is közel van minden ( bolt, strand, kikötõ, piac).

Ibolya 3 - az Ibolya 2 parasztház szomszédságában található az Ibolya 3 parasztház jellegû 6 személyes családi ház, melyben található két hálószoba, étkezõs konyha, fürdõ, wc. A ház elõtt nagy terasz, hatalmas kert, két kocsis fedett beállóval. Itt is minden konyhai felszerelés megtalálható. - a kertben található játszótér a gyerekek szórakozását biztosítja. - szükség esetén további 2 személy is elfér,
Minden apartmanhoz kerékpárok is tartoznak, melyeket ingyen a kedves vendégek rendelkezésére bocsátunk.Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0